Stedenfonds Amsterdam

Meer informatie?

neem contact met ons op

Meer dan 300 duurzame woningen


Stedenfonds Amsterdam is in 2005 op initiatief van Amsterdams woningcorporaties opgericht met als doel te investeren in vrije sector huurwoningen in de regio Amsterdam.


Oprichting 

Het fonds is op initiatief van Amsterdamse woningcorporaties ontstaan als een samenwerkingsverband tussen Amsterdamse woningcorporaties en enkele Nederlandse pensioenfondsen. Deze samenwerking had tot doel om middeldure huurwoningen te bouwen op locaties waar woningcorporaties investeren in sociale huurwoningen. Stedenfonds Amsterdam kan zo bijdragen aan het creëren van meer gevarieerde wijken, het realiseren van aantrekkelijke leefmilieus en het voorkomen van segregatie.

 

Investeren in duurzame vrije sector huurwoningen 

Stedenfonds Amsterdam belegt alleen voor institutionele beleggers. Stedenfonds Amsterdam bezit thans meer dan 300 duurzame vrije sector huurwoningen met uitsluitend energie labels A, B of C. Het fonds is voornemens dit bezit de komende jaren verder uit te breiden met duurzame vrije sector huurwoningen. Daarbij richt het fonds zich op vrije sector huurwoningen in de middeldure huur in de regio Amsterdam.

“We beleggen uitsluitend in
duurzame vrije sector woningen.”

Stedenfonds Amsterdam heeft maatschappelijk verantwoord beleggen hoog in het vaandel staan. Het fonds belegt daarom maatschappelijk verantwoord in middeldure vrije sector huurwoningen. Alleen woningen die voldoen aan onze duurzaamheidscriteria komen in aanmerking voor verwerving. In het kader van maatschappelijk verantwoord beleggen kijkt het Stedenfonds verder dan alleen energiedoelstellingen. Het fonds heeft ook oog voor de omgeving en is bereid daarin te investeren indien dat bijdraagt aan de verbetering van het rendementsrisicoprofiel van haar woningbeleggingen. Stedenfonds Amsterdam is daarmee een natuurlijke partner voor woningcorporaties en gebiedsontwikkelaars in de regio Amsterdam.

Verhuur via Actys Amsterdam

De verhuur van onze woningen vindt plaats via Actys Amsterdam.
Indien u geïnteresseerd bent in onze huurwoningen kunt u contact opnemen met Actys Wonen.

Actys Wonen